Chtěli byste si myslet, že jako vegetarián byste museli pouze vyvarovat se masných výrobků a vy byste měli jíst vše, ale bohužel s tím, jak funguje náš potravinářský průmysl, tomu tak není. Řada potravin se jeví jako vegetariáni, ale ve skutečnosti tomu tak není, což znamená, že pokud střílíte maso z vaší stravy, musíte věnovat zvláštní pozornost tomu, co konzumujete. Někdy jsou živočišné produkty přidávány pouze pro chuť, ale jindy jsou používány k ochraně potravin nebo k jejich struktuře.

Pozn. Redakce: Níže uvedené potraviny mohou někdy obsahovat masné výrobky, ale to ne vždy platí. Ujistěte se, že vždy zkontrolujte přísady, pokud máte strach, že něco nemusí být vegetariánské

"Když sledujete vegetariánskou stravu, víte, že předáváte zjevné živočišné zdroje jídla - hamburger, hot dog nebo rybí taco, " říká Lara Feltonová, ředitelka ředitelky pro výživu a výživu v ShopWell, app, který může pomoci spotřebitelé najdou skryté přísady, přes e-maily do Bustle. "Ale to jsou ty zřejmé, a to je složité, když se budete muset podívat na složky zdánlivě bezpečných potravin a pokusit se zjistit, které z nich by mohly obsahovat živočišné přísady."

Pokud jste vegetarián nebo prostě nemáte rádi jíst maso, věnujte pozornost těm překvapivým jedenácti jídlům, které nejsou často vegetariánské, takže ne konzumujete něco, co nechcete jíst nevědomky.

1. Bílý cukr

Všichni pekaři tam, pozor. Rafinovaný cukr vyrobený z cukrové třtiny je filtrován kostí, což vede k bílé barvě sladidel, tvrdí Huffington Post. Samotný cukr neobsahuje tyto kostní částice, ale přichází do kontaktu s kostí zvířat před jeho zabalením.

2. Francouzské hranolky

Komfortní jídlo se může zdát jako dobrá volba bez masa, ale často jsou tyto kousky vařené v oleji na bázi živočišného tuku. "Zeptejte se všech smažených restauračních pokrmů, pokud není uvedeno jinak, " říká Tiffany Newenhouse, RD přes e-mail. "Někdy si smaží své potraviny v živočišném tuku, jako je vepřové maso nebo hovězí maso."

3. Banány

Jak může být ovoce ne vegetariánské? Obviňujte ho z pesticidů. Některé banány obsahují nástřikový nátěr nazývaný chitosan, který předpokládá prodloužení trvanlivosti banánů, uvádí Science Daily. Tento nátěr je však odvozen ze skořápky a krabových skořápek, což představuje problém pro vegetariány.

4. Red Candy

Je těžké si představit, jak tvrdé bonbóny nemohou být vegetariány, ale získávají barvu z ne-tak nevinného zdroje. "Dávejte pozor na to, odkud pochází červené zbarvení v potravinářských výrobcích, " říká Beth Warren, MS, RD, CDN přes e-mail. "Carmine, také označovaný jako Crimson Lake, Cochineal, Carminic Acid a Natural Red # 4, je červené barvivo odvozené od malých červených parazitických hmyzu."

5. Parmazánový sýr

Většina sýrů je vhodná pro vegetariány, ale zejména parmezán způsobuje problém. Abychom mohli být certifikováni jako skutečný sýr parmazánu, mléčný výrobek musí být připravován s použitím syrového syrovátka, které pochází z dětského tele, podle vegetariánské společnosti.

6. Pie

Pec určitě nevypadá, že by obsahoval maso, ale mnoho kořenových krust obsahuje sádlo jako jednu z hlavních složek. To platí pro mnoho předem připravených pie crusts, které můžete nalézt i v supermarketech, včetně krabicových mixů.

7. Pivo

"Některá piva jsou vyčištěna s využitím různých škůdců na bázi zvířat, " říká Warren. "Želatina (ze zvířecích kostí), lýtka (z rybních měchýřů), kostní dřeň a kasein jsou možné přísady."

8. Vitamíny

Pravděpodobně si nepřemýšlíte o tom, co je ve vašich doplňcích, ale možná budete chtít začít. "Vždy si ověřte štítky, protože na obalu obvykle berou vegetariánskou nebo veganskou barvu, " říká Newenhouse. "Mnohokrát plniva jako želatina pocházejí z živočišných produktů."

8. Miso polévka

Miso polévka obsahuje složku nazvanou sušené bonito, známé také jako rybí vločky. "Další asijská kuchyně bude používat rybí omáčku, " říká Newenhouse. "Vzhledem k tomu, že to může být vysoce alergenní jídlo, většina míst zveřejní informace o nabídce nebo webových stránkách. Jednoduchá zelenina kimchi však může mít rybí omáčku ukrytou tam."

9. Jogurt

I když všichni víme, že jogurt není vegan, některé značky nemusí být ve skutečnosti vegetariánské. Některé jogurty obsahují želatinu, která se používá k zesílení struktury, ale želatina je vyrobena z vaření kůže, chrupavky a kostí ze zvířat.

10. Fazole a sýr Burrito

"Fazole a sýrový burrito je klasická vegetariánská volba a něco, co najdete ve večeří potravinářských mrazíren, takže co se může stát špatně?" říká Felton. "No, zrnaté fazole jsou obvykle vyráběny se sádlem, což je nejméně vegetariánská šlehačka."

11. Caesar salát

Mnoho vegetariánů se rozhodne pro salát, ale buďte opatrní u mnoha císařů. "Caesarský salát je často vyráběn s ančovičnou pastou, takže i když zbytek salátu může být bez masa, oblékání jistě není, " říká Felton.

Obecně platí, že tyto potraviny hrozí, že nebudou vegetariány, ale vždy se zeptat nebo zkontrolovat štítek s přísadami, aby zjistili, jestli je dobré jít.